Neem jij verantwoordelijkheid over wat je voelt?
Persoonlijk leiderschap begint met erkennen van wat er zich in je afspeelt. Beslissen wat je gaat doen, kan daarna. Dit artikel gaat over de emotiegroep Afkeer. Herken je emoties als: Geen zin, verveling, lui, weerstand, overbelast, burn out?
Dat zijn emoties uit deze groep.
Waar wacht je op? Gauw lezen! 😉
Hoe kom je van je oordelen af- zelfs die over een dierenbeul?
Oordelen zijn hardnekkig en vaak heb je er zelf het meeste last van.
Hoe kom je los uit die gedachtestroom?
Geen klik? Kwestie van energie
Stel, je komt op een feestje naast tante Gerda te zitten. En potdorie, das nou net die tante waar je geen enkele klik mee hebt. Hoe komt het nou dat de een je enorm inspireert en dat je je bij de ander heel saai voelt? Dit artikel gaat over het opmerken van je impuls van ‘geen zin’. En waarom je die zou moeten honoreren!
Hoe overwin je een burnout? Emoties vertellen je waar de energie weglekt. Het lukt Tamara in 3 maanden haar burnout te overwinnen door haar innerlijke grenzen te leren voelen én bewaken.
Ze heeft na haar emotiecoachtraject haar energie terug, en zit weer stevig in het zadel.
Mijn jeugdheld is ernstig ziek. Hij geeft een afscheidsfeestje. Ga ik erheen of niet? Ik kan maar niet beslissen maar mijn emoties geven me duidelijkheid.
Ik moet dat blog nog afmaken. Deadline: zondagochtend. Het is nu donderdagavond, de Oude Kerk slaat tien keer. Ik zit achter de computer en schrijf, want morgenochtend vertrek ik voor een weekendje naar Friesland. Even voor de beeldvorming: vijf vriendinnen, boerderij, sauna, piano, en Carla, die daar toevallig heel goed op kan spelen. Nu al […]
Moederdag! Riet komt langs voor een sessie. Ze wil niet meedoen met dit soort commerciele opgelegde dagen maar haar moeder wil graag dat ze langskomt. De sessie geeft een verrassende uitkomst.
Hoe leer je voelen? Lies voelt niks en ervaart haar leven als saai en voorspelbaar. Ze zit vast, maar… natuurwet nummer 3 zegt: Alles is altijd in beweging. Vastzitten bestaat niet en dat wordt haar duidelijk in deze sessie.
Hoe ga je met jouw emoties om als je peuter zich opwindt? Als jij je dan ook opwindt is het hek van de dam, zoals alle moeders weten. Dat kan anders.
Hoofdpijn is een lichamelijk signaal om terug in de reële werkelijkheid te komen. Een nare mail veroorzaakt allerlei emoties tot aan hoofdpijn maar het levert wel wat op!
Het drama in Utrecht beroert me en toch volg ik bewust het nieuws niet. Mijn emoties helpen me dat soort beslissingen te nemen. Hoe ik dat doe? Dat lees je in dit artikel.