Hoe los je een ruzie op – zelfs als de ander er niet bij bij is?
Wat je zegt ben je zelluf!
Dit gescheld op het schoolplein bevat meer waarheid dan je zou denken.
Draai je oordeel eens om en je kunt het in je eigen voordeel gebruiken.
Hier lees je hoe.
Vastzittende emoties – Hoe kom je eraan en hoe kom je ervan af?
Soms voelt het alsof je een groot verdriet met je meedraagt. Maar klopt dat eigenlijk wel?
Dit artikel legt uit hoe emoties ontstaan. Als je dat begrijpt, dan weet je ook hoe je je emoties tot rust kunt brengen!
Hoe kom je van verdriet af? Verdriet is geen oorzaak maar een gevolg.
We zoeken naar een redenen waarom we verdrietig zijn, maar verdriet is feedback van je ziel op je gedachten.
Ben je je daarvan bewust dan hoeft verdriet niet steeds te komen om je weer in balans te brengen.
Hoe ga je met verdriet om? Ik zie een oudere man door zijn knieën zakken in de tram en wordt overspoeld door herinneringen. Wat gebeurt er in mijn hoofd? Ik val in oude patronen en denk eventjes dat ik mijn gedachten ben. Niet is minder waar.
Mijn jeugdheld is ernstig ziek. Hij geeft een afscheidsfeestje. Ga ik erheen of niet? Ik kan maar niet beslissen maar mijn emoties geven me duidelijkheid.
Jose ontdekt dat haar partner op Tinder zit. In luttele seconden stort haar wereld in en heeft ze flinke relatieproblemen. Door haar emoties te onderzoeken ontdekt ze de waarheid.
Boze peuter! Hoe gaat zij met haar emoties om? Haar woede centreert haar en geeft haar energie om vóór rozijntjes te vechten in plaats van tégen mij 🙂
Hoe kan je nou moeder worden terwijl je kind al volwassen is? En toch voelde het zo nadat ik een mooi inzicht kreeg door een moppermail in mn inbox. Of: Hoe de coach gecoacht werd 🙂
Reza kwam voor een sessie omdat ze nooit tijd voor zichzelf had. Verrassend genoeg kwam ze erachter dat het niet een tekort aan tijd was waar ze mee kampte maar haar idee over emoties en gedachten… wat komt er eigenlijk eerst; de gedachte of de emotie?
“Maar ik voel helemaal niks!” Voor Sasha valt de pijn en het ongemak van haar lichaam niet onder de noemer ‘gevoel’. Als ik haar vraag naar deze sensaties en ze richt haar volledige aandacht erop, dan blijkt dat de ermee samenhangende emoties zich oplossen in het moment. Daarmee ervaart ze ook verlichting van haar lichamelijke klachten.
Dat is de functie van verdriet: Harmoniseren en loslaten van dat wat je niet dient.